Onze koffie

Authentieke Braziliaanse koffie

Echt bijkomen doe je natuurlijk met een goede kop koffie. In de ochtend om even wakker te worden of later op de dag als oppepper. Op je gemak met een vriend of vriendin, lekker met een stuk taart erbij of juist even snel aan de bar. Cappuccino, latte, espresso, latte machiatto; iedereen heeft wel een favoriet. Maar de basis… díe is hetzelfde.

Het begon vijftien jaar geleden. Menno Simons, toen nog handelaar in biologisch sesamzaad, dwaalde door de onherbergzame Ethiopische binnenlanden en liep tegen struiken vol prachtige rode, rijpe Arabica-bessen aan. Hij proefde en wist: dít is het. Echte koffie, met mooie zoete en fruitige smaken. Hier groeide zijn toekomst én die van de binnenlanders; oprechte, vriendelijke en blije mensen. Iedereen moest hiervan profiteren.

Makkelijk was het niet. Probeer maar eens handgeplukte koffie uit de hooglanden, waar nauwelijks een fatsoenlijke weg is, maar wel een bloeiende bureaucratie, naar Nederland te transporteren. Toch kreeg Menno het voor elkaar (Bocca.nl).

Onze cappuccino’s, latte’s, americano’s, en alle andere koffies in combinatie met melk kunnen ook geserveerd worden met soja- of amandelmelk.

Bocca